Ботев (Пловдив) си осигури място в следващия кръг на Sesame Купа

...
Ботев (Пловдив) си осигури място в следващия кръг на Sesame Купа
Коментари Харесай

Ботев продължава напред за Купата на България след класическа победа в Радомир

Ботев (Пловдив) си обезпечи място в идващия кръг на Sesame Купа на България след безапелационна победа с 3:0 като посетител над Струмска популярност. Мартин Секулич (13, 79, 84) реализира хеттрик за гостите, като вторият му гол беше от дузпа.

Старши треньорът на " жълто-черните " Душан Керкез направи девет промени по отношение на градското дерби с Локомотив преди няколко дни. Единствено Джеймс Ето`о и Антоан Конте резервираха местата си в стартовата единайсеторка, до момента в който наставникът на домакините Анатоли Нанков заложи на най-благоприятен състав в търсене на изненада и продължение към 1/8-финалите на шампионата.

В 13-ата минута гостите от Пловдив поведоха в резултата с първото си по-добро състояние. Центриране от левия фланг беше изчистено в първия миг от отбраната на Струмска популярност, само че топката попадна в Точукву Ннади, който подаде към Мартин Секулич, а нападателят от придвижване с удар от границата на наказателното поле матира стража Драгомир Петков.

В 79-ата минута Ботев получи правото да извърши дузпа. Самуел Акере влезе остро в наказателното поле и беше съборен от Мицаков. Главният арбитър незабавно уточни бялата точка, а зад топката застана Мартин Секулич, който трансформира дузпата в гол.

Малко по-късно Мартин Секулич оформи своя хеттрик, като в тази обстановка останаха подозрения дали не бе осъществено нарушаване против вратаря на Струмска популярност. Центриране от десния фланг беше засечено от Емануел Уме. Стражът на домакините Драгомир Петков излезе, с цел да се намеси и се блъсна в Уме, а топката попадна в Секулич, който оформи крайния резултат.
 В Ботев (Пловдив) пазят Попето за Левски
В Ботев (Пловдив) пазят Попето за Левски

Керкез му дава отмора
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР